Seto toidukultuuri määrab eelkõige looduse ringkäik ja naabrite – eestlaste ja slaavlaste ‒ mõju. Setod peavad tänaselgi päeval lugu puhtamaitselisest toidust, siinsele köögile on iseloomulik, et puhta tooraine maitse ja tekstuur on valmistoidus alati tunda. Tänapäeval on kõige tuntum seto söök sõir, laagerdamata kohupiimajuust, mis ehib Setomaal iga pidulauda. Aga kas tead, mis on suulliim või tatiruug? Ristiusust tulenevalt on suur tähtsus olnud paastutoitudel ning lihatoite on traditsioonilises seto köögis hoopis vähem kui eestlastel. Palju on söödud seeni ja kala, samuti piimatoite. Jookidest on tuntuim hansa, kodus pruulitud kange rukkiviin, aga Setomaal valmistatakse mitmel pool ka väga head koduõlut. Viimasel ajal on lisandunud hulk veinimeistreid.

Otsi

See veebileht väljendab autori vaateid. Programmi korraldusasutus ei ole vastutav selle eest, kuidas seda infot võidakse kasutada. Andmete kuvamiseks on kasutatud puhkaeestis.ee / visitestonia.com andmebaasi.