Seto kostipäiv

Selle aasta 17. ja 18. augustil ootavad külalisi sõbralikud talud ja kodud, tootmishooned ja hoopiski ootamatud kohakesed, et kaugelt ja lähedalt tulnuid hea ja paremaga kostitada või kosta'. See on suurepärane võimalus tutvuda kohaliku köögiga ning siinmail kasvatatava toormega, millest kohalikud inimesed võluvad erilisi hõrgutisi. 

Kostipäivä kohvikud paiknevad Külävüü marsruudil nii, et lisaks mõnusale kõhutäidele saaks noppida mõttetoitu ning tutvuda piirkonna vaatamisväärsustega, unikaalse seto kultuuripärandiga, nautida puhast loodust ning võtta üürikesest Eestimaa suvest viimast. Augustikuine külluslik saak trügib sööja taldrikusse eriti võimsalt – värsked marjad ja juurikad, kreemised piimatooted, lõhnavad ürdid ja ahjust tulnud leib, ei saa jätta mainimata ka põnevat joogivalikut! Käänuline Külavüü lookleb külast külla, ühest kaunist paigast teise; pererahvas jutustab oma toidulugusid ja pakib teele kaasa ka väikseid suveniire – see on Setomaa hilissuvine pidulaud, kus kohtuvad Setomaa parimad kokad ja maailma parimad külalised! 
Tule ja püüa hetki, naudi maitseid ja elamusi! 

Ootame Sind Kostipäiva lauda LAUPÄEVAL, 17. AUGUSTIL kell 12.00–20.00
ning PÜHAPÄEVAL, PERÄPÜTÜPÄIVAL (järelpeopäeval) 18. AUGUSTIL kell 11.00–16.00.

Igapäevaselt saab tänapäevast versiooni seto köögist mekkida Seto Tsäimajas ja Taarka Tares

2018. a kostipäiva meenutused (fotograafid Harri A.SundellKersti VirroMartin Ivask)
2017. a kostipäiv (fotograafid Harri A. SundellMartin Ivask)
2016. a kostipäiv (fotograafid Grethe RõõmMartin Ivask ja Reigo Teervalt
2015. a kostipäiv (fotograafid Triinu KotovKristiina SokkKadri KõomägiMartin Ivask)
2014. a kostipäiv (fotograaf Priit Palomets)
2013. a kostipäiv (fotograaf Priit Palomets)

Video

< Tagasi
See veebileht väljendab autori vaateid. Programmi korraldusasutus ei ole vastutav selle eest, kuidas seda infot võidakse kasutada.