Seto Külävüü kostipäiv

Kostipäiv toimub kord aastas, augustis peale Seto Kuningriiki. Kohvikuid võib siis leida kõige erinevamatest paikadest, taluõuedest tootmishooneteni. 

Seto söök on toitev ja tervislik – kindlasti värsketest komponentidest koosnev. Taustinfot seto toidukultuuri kohta saad lugeda Setomaa tutvustusest. Igapäevaselt saab tänapäevast versiooni seto köögist mekkida Seto Tsäimajas, Taarka tares ja Setomaa Turismitalos. Kostipäeval tõstame pjedestaalile meie parimad kodukokad ja külade kaunimad paigad.

2017. aastal tuleb kostipäiv viiendat korda. Sellest on saanud justkui perenaiste pidu, milleks me ühiselt varakevadest alates valmistume. Ka seekord kestab kostipäiv kaks päeva - laupäeval ja pühapäeval, 12.-13. augustil. Kohvikute menüüd saavad kirjud - pakutakse sõira, suulliimi, kikkaseenepiirakut. Paljud perenaised teevad kalaroogasid. Pühapäeval on osades kohvikutes peräpütüpäiv ehk pakutakse seda, mida veel pakkuda on. Täpsema info selle aasta kohvikute kohta lisame juunikuus.

2017. aastal on Seto Külävüü marsruudil avatud 12 kohvikut. Peräpütüpäivä tähistavad need, mis nimistus on tärniga (*) tähistatud.

JÄRVEVEERE Beresjes
KIVILILLE Toomasmäel
INARA VANAVALGÕ KOHVITARÕ Mikitamäel *
MAAGÕKÕNÕ Saaboldas *
ILMAILU Kolossovas
OBINIZZA Obinitsas *
PUHKEMAJA PUHVET Obinitsas
RIKKA IVVANI TATRIK Küllätüväs
TSÄSSONA MAN Tobrovas *
NOPRI TALU Kärinäs
ANDRI-PEEDO Kimalases
LILLEMÄE MORO Saagris Luhamaal

Päeva jooksul on kohvikutes palju tegevusi. Tegevused saavad näha olema  kohvikute tutvustustes ja augustikuus valmivas kostipäeva trükises.

Millised kohvikud olid avatud eelmistel aastatel? Vaata kohvikute tutvustusi 2016. aastal, 2015. aastal ja 2014. aastal.
Siin on eelnevate aastate pildilingid:
2016.a kostipäiv (fotograafid Grethe Rõõm, Martin Ivask ja Reigo Teervalt)
2015.a kostipäiv (fotograafid Triinu Kotov, Kristiina Sokk, Kadri Kõomägi, Martin Ivask)
2014.a kostipäiv
(fotograaf Priit Palomets)
2013.a kostipäiv
(fotograaf Priit Palomets)